Bronson Battle Creek

New Cancer Center

Battle Creek, Michigan // 9,025 sq. ft.

Client Challenge

With a growing demand for cancer treatment, Bronson Battle Creek did not have adequate facilities to serve patients requiring treatment. This resulted in many patients traveling to outlying communities to receive treatment. Bronson was in need of updated its facilities to improve patient care.

TowerPinkster Solution

TowerPinkster proposed a two-phase approach to develop and execute the project. The first phase consisted of a new P.E.T. dock and a simulator room. The second phase consisted of a new image and identity for the Cancer Center through the creation of a new front door and a visual queue of the campus. A major lobby renovation was designed to provide an open and comfortable area to welcome patients and visitors. The addition created new, open space for oncology patient treatment chairs as well as expanded space for administrative offices and staff functions. This expansion helped improve efficiency and create a lasting, nurturing identity for the Cancer Center.